“Perform2Achieve bevordert sportprestaties via innovatie”

Datum

Perform2achieve is gespecialiseerd in het brengen van innovatie die kan ingeschakeld worden om sportprestaties te verbeteren. Hun motto luidt dan ook ‘Improve your skills with Artificial Intelligence’.

“Enerzijds zijn we distributeur van diverse innovatieve toestellen en tests, die kunnen bijdragen tot het bevorderen van de sportprestaties. Voor de meeste referenties zijn we exclusief verdeler voor de Benelux en bij ons toestel voor een snelle hydratiebepaling zelfs voor gans West-Europa. Anderzijds gebruiken we deze producten in ons testcentrum om recreanten en competitiesporters te screenen: daarbij worden relevante data over hun lichamen verzameld, die de sporters dan samen met hun coach, sportarts, kinesist of dergelijke kunnen analyseren”, verduidelijkt David Van Nieuwenhove van Perform2Achieve.

Innovatieve producten

“In eerste instantie is er onze hydratiebepalingstest op basis van speeksel”, getuigt David Van Nieuwenhove. “Voor een sporter is het essentieel om zijn/haar hydratiestatus te kennen voor aanvang van een training/wedstrijd om zo tegenvallende prestaties, blessures of een verminderde werking van de cognitieve functies te vermijden. Ons MX3 Lab mag revolutionair worden genoemd, want tot nu werd het hydratatieniveau hoofdzakelijk via urine, bloed of lichaamsgewicht gemeten. Kenmerkend is het gebruiksgemak: de registratie gebeurt automatisch via een compact, draagbaar lab dat met een smartphone verbonden is. Het lab past in een handpalm en laat toe om waar en wanneer dan ook de hydratie van een sporter te bepalen. Bovendien is het resultaat al na nauwelijks 10 seconden bekend.

Daarnaast is er onze 3D-screening van het lichaam, waarbij via een 10-tal oefeningen het lichaamsprofiel van een sporter wordt opgesteld. Een algoritme analyseert de beelden van de oefeningen en spoort zo zwakke punten in het lichaam op. Vervolgens wordt voor elk individu een specifiek oefenprogramma van 9 weken opgesteld om die ‘pijnpunten’ aan te pakken. Verder verdelen we de toestellen van ICAROS. Deze koppelen een fysieke work-out aan virtual reality, waardoor een ICAROS-training 30% efficiënter is dan een gelijkaardige oefening op de grond. De toestellen oefenen immers ook neuromusculaire vaardigheden zoals aandacht, reactiesnelheid en coördinatievermogen. Dergelijke trainingen zijn bovendien nooit saai, want ze blinken uit qua fungehalte en variatie.

We beschikken tevens over apparatuur om inspanningstesten mee te realiseren, waarbij we ons sterk focussen op ademhalingsanalyse. Hierbij brengen we de ademhalingsbeperkingen van de sporter tijdens een inspanning in kaart. Sinds kort distribueren we trouwens een toestel dat de ademhaling traint, namelijk de P100. Uniek is dat de sporter tijdens de ganse training in een CO2-neutrale positie blijft. Hierdoor is hyperventilatie uitgesloten ook wanneer men langer dan 1 minuut in het toestel blaast, wat bij de courante ademhalingstoestellen wel het geval is.”

Kom langs op Vitality Days!

David Van Nieuwenhove raadt aan zeker de stand van Perform2Achieve te bezoeken.

“Bezoekers kunnen er persoonlijk ondervinden hoe leuk, speels en gevarieerd trainingen met ICAROS zijn. Ze zullen meteen merken dat ze als het ware op het toestel zweven en alle bewegingen van het apparaat vanuit het eigen lichaam komen. Tevens kan iedereen zijn hydratie laten bepalen via ons MX3 LAB.”

Meer
artikels